English

































Novica


Bralni krožek: V rastju rastlin
18.04.2024 17:00
V okviru programa neformalnega izobraževanja z veseljem napovedujemo bralne krožke. Serijo desetih srečanj bosta moderirali kuratorka Nina Šardi in literarna kritičarka Tonja Jelen, srečevali pa se bomo od enkrat do dvakrat na mesec do konca leta 2024 v MMC KIBLA ali v razstavišču artKIT. Bralni krožek je zasnovan kot odprti prostor srečevanja, dialoga, pogovora in skupnega učenja o ekoloških, družbenopolitičnih in aktivističnih temah, ki jih bomo črpali iz KIBLINIH intermedijskih produkcij in vizualnega razstavnega programa. Namen skupnega branja izbranih besedil in kolektivne refleksije je spoznavanje širokega nabora umetniških del ter izmenjava znanj o aktualnih teorijah sodobnosti, razvoju tehnologije in družbenih, političnih in ekonomskih konceptov, ki diktirajo globalne premike in s tem pogojujejo naša vsakdanja življenja.

Bralni krožek je namenjen širšemu občinstvu, pri čemer se ne pričakuje strokovnega predznanja, ampak radovednost, želja po skupnem učenju in deljenju znanja. Vljudno sicer priporočamo, da predlagana besedila vnaprej preberete. Prosimo, da za registracijo udeležbe ter posredovanje določenih besedil, ki jih boste prejeli v pdf-formatu, pošljete e-mail na e-naslov tonja.jelen@kibla.org ali nina.sardi@kibla.org. Registracija je le informativnega značaja in ni obvezujoča.

Vljudno vabljeni!


1. V rastju rastlin
četrtek, 18. 4. 2024, 17.00
artKIT


Na prvem srečanju se bomo ob razstavi Mori Sikora Večletni vznik  posvetili zbirki pravljic o rožah z vsega sveta Kako so rože prišle na svet v priredbi Brede Podbrežnik Vukmir in Klarise Jovanović (založba Malinc, 2022). Na podlagi izbranih, prebranih zgodb: Kako je cvetje prišlo na svet, Slavček in vrtnica, Praprotni cvet, Cvet metuljne sivke in Zakaj imajo vrtnice trnje, bomo govorili o samem pomenu rastlin v umetnosti, in sicer tako slikarski kot besedni. Knjiga je na razpolago v vseh knjižnicah.
Kako razmišljati o naravi kot viru vsega, ki nam je lahko v navdih in hkrati kot vir bogastva za materialno ustvarjanje, bo ključna nit za sam pogovor.

Več o razstavi:
http://www.kibla.org/dejavnosti/artkit/2024/mori-sikora-vecletni-vznik/

__
Bralni krožek je del podpornega programa neformalnega izobraževanja, ki ga sofinancirata Ministrstvo RS za kulturo in Mestna občina Maribor.

<- Nazaj na: MMC Kibla

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org